Er det værd at tage sol?

En undersøgelse af 71.000 mænd og kvinder opdagede, at 72 % fandt solbrun mennesker mere attraktive, og 66% af alle adspurgte mener, at de med en solbrun kulør ser sundere ud end dem uden. Når personer finder os mere tiltalende, reagerer de anderledes på os, hvilket øger vores selvtillid helt ubevidst.

Et europæisk center undersøgte virkningerne af solbadning på personers mentale sundhed og fandt ud af, at de, der havde en længere UV-eksponering, var mere afslappede og oplevede færre spændinger efter solbadning. Dette skyldes sandsynligvis de frigivne endorfiner og D-vitamin, som virker som en naturlig smertestillende medicin og giver en følelse af eufori.

At få en naturligt udseende og langvarig kulør er en lang proces, der kan være tidskrævende. Det kan også ses som egenomsorg, hvilket er så vigtigt i nutidens travle og stressede klima. Når vi ser godt ud, har vi det godt, og når vi gør noget for os selv, hvad enten det er at blive solbrun eller tage til frisøren, fylder vi koppen af lykke igen.

Og som man siger: ’Du kan ikke hælde op af en tom kande!

Send en kommentar