Vi er alle klar over de potentielle farer ved solbadning og de dermed forbundne risici. Så dette indlæg vil kigge på den minimale UV-eksponering for stadig at få en fantastisk solbrun farve – det er muligt. Verdenssundhedsorganisationen opregner at være forsigtig med UV-indekset som en af ​​deres vigtigste sikkerhedsforanstaltninger i forhold til solbadning. Men hvad er dette, og hvordan forstår vi det?
Denne blog vil forklare alt, hvad du behøver at vide om sikker solbadning med minimal UV-eksponering.

UV-indekset
UV-indekset repræsenterer solskoldning risici på grund af UV-stråling og svarer til sollysets intensitet. Det er en grundlæggende skala fra 0 til 11 og lyder som følger:

0: Ingen intensitet
1-2: Lav intensitet
3-5: Moderat intensitet
6-7: Høj intensitet
8-10: Meget høj intensitet
11+: Ekstrem intensitet


Selvom vi ved, at det er vigtigt at reducere UV-eksponering, er der en måde at gøre dette på, som resulterer i en mere sikker solbrændthed. Nedenfor er en kort guide, der forklarer de forholdsregler, der skal tages afhængigt af UV-indekstallene.
UV-indeks 0-2 Dette er en eksponering på lavt niveau, vi forventer at finde i løbet af aftenen eller natten. Det ville tage omkring 60 minutter at brænde under dette UV-indeks, og de anbefalede handlinger er at bære solbriller og anvende SPF 30+.

UV-indeks 3-5 Dette moderate eksponeringsniveau vil højst sandsynligt opstå i løbet af foråret eller efteråret på en delvist overskyet dag. I gennemsnit ville det tage 45 minutter at brænde, og de anbefalede handlinger er at bære solbriller eller en solhat.

UV-indeks 6-7 Anses for høj eksponering, ville vi forvente at se dette på en solskinsdag i foråret. Det vil tage omkring 30 minutter at brænde, og de anbefalede handlinger er at bære solbriller, en bredskygget hat, søge skygge mellem kl. 10.00 og 16.00 og påføre solcreme 30+ hver anden time.

UV-indeks 8-10 I løbet af sommeren, på en meget solrig dag, ville vi forvente at finde dette meget høje eksponeringsniveau. Det tager i gennemsnit 15-25 minutter at brænde, og det er tilrådeligt at undgå udendørs i myldretiden (kl. 10.00 til 16.00) eller påføre solcreme 30+ hver anden time og dække øjne og hoved.

11+ UV-indeks Dette er et ekstremt eksponeringsniveau, der oftest findes i tropiske zoner eller meget solrige dage i store højder. Det ville være bedst at begrænse tiden udendørs til et minimum og tage de samme forholdsregler som 8-10 UV-indeks.

Huden har brug for både UVB og UVA lys for at blive brun. Det skyldes, at UVA-lys gør de eksisterende pigmentceller i huden mørkere, og UVB-lys får huden til at producere flere pigmentceller. Men det kan være udfordrende at vide, hvad der er det bedste UV-indeks til garvning.
Vi anbefaler kun at blive solbrændt under moderate UV-forhold, hvis dit mål er at sole sikkert. Jo højere UV-indekset er, jo hurtigere kan huden brænde, hvilket resulterer i længerevarende skader eller endda dårligt helbred. For at få en mørkere, mere fremtrædende solbrun farve kan du øge din tid udendørs i myldretiden ved at bære en solcreme med høj faktor og forblive hydreret.